The Jets

THE JETS DEEL 7 ‘PIED PIPER’

THE JETS IN LONDON IN 1966
Tijdens het bezoek van ‘The Jets’ in London (waar zij uitgenodigd werden) om het concert in het overdekte Wembley stadion bij te wonen. hebben zij de bekendste artiesten van die tijd persoonlijk ontmoet zoals: 'The Beatles’ en ‘The Rolling Stones’, ‘The Shadows’, ‘The Kinks’, e.v.a. zelfs Roy Orbison was daar voor een optreden.

Karry en Ferenc waren een jaar eerder (1965) in London met Joost de Draaier van Veronica en zij hebben geholpen met het opnemen van kerstgroeten voor radio Veronica. De kerstgroeten werden ingesproken door de ‘Beatles’ en veel bekende artiesten als : Kinks Shadows,Stones,Cliff Richard e.v.a. .

Een zekere Christian ST. Peters, die op de hitparade stond met het nummer ‘You were on my Mind’ hoorde in Londen tijdens het bezoek van ‘The Jets’ in het Wembley Stadion het nummer ‘Pied Piper’, en was er gelijk van overtuigd, dat dit ook voor hem een grote hit zou kunnen worden.

Zo kwam het nummer ‘Pied Piper’ van de Utrechtse ‘Jets’ door de latere opname van deze Christian ST. Peters in tal van Hitparades in diverse landen terecht.
<- Terug naar overzicht
achtergrond